Emiratele Arabe Unite

Cine se scoala de dimineata…degeaba!

Departe ajunge. Cel putin asa zice un vechi proverb, pe care sunt sigura ca l-ati auzit cu totii macar o data in viata. 🙂 Si ce-i drept nu pot sa il contrazic, pentru ca si noi am ajuns departe, tocmai in Al Ain, la vreo 180 km distanta de Abu Dhabi. Si mai dimineata chiar ca nu ne-am fi putut trezi. Mai exact de la ora 2.

Acuma, firesc ar fi sa va si povestesc care a fost motivul acestei calatorii matinale. Well, Autoritatea pentru Turism si Cultura din Abu Dhabi a organizat un workshop de fotografie care viza rasaritul in desert. Evident, sotul meu, pasionat de fotografie, a fost deosebit de incantat de idee si, cum nu am vrut sa il las sa mearga singur, ne-am inscris amandoi. Punctul de intalnire era Al Qattara Art Center din Al Ain, iar ora de intalnire 5 dimineata. Acolo urma sa fim preluati de un autocar si dusi in desert. Ca sa vedem rasaritul, ca doar de asta ne-am trezit cu noaptea in cap. Buuun. La ora doua dimineata umblam deja bezmetici prin casa, T. a incropit repede un foarte mic dejun, eu tot nu ma puteam hotari cu ce sa ma incalt (na, de-ale femeilor), iar T ma tot zorea sa plecam cu cateva minute inainte de ora 3. In cele din urma m-am decis sa-mi pun niste tenisi, dar pentru ca apoi m-am gandit ca imi va intra nisip in ei am zis ca e bine sa am si varianta de schimb o pereche de slapi.  L-am rugat pe T sa mi-i puna intr-o punga, cat mi-am aplicat in fuga o crema de fata si cu 2 minute inainte de ora 3 am iesit triumfatori pe usa.

Drumul a fost relativ lejer si a durat ceva mai putin de 2 ore, timp in care am mai uitat de somn. La 5 fara 10 eram in parcarea din fata centrului Al Qattara si surprize, surprize…eram singurii! Ne-am invartit in jurul zidurilor, am intrebat vreo 2 paznici daca au auzit sa se intample vreun eveniment, si, dupa mirarea de pe fetele lor, am inteles ca nu. Evident, primul gand a fost ca nu s-au inscris sufiecienti participanti si evenimentul a fost anulat si nimeni nu s-a gandit totusi sa ne si anunte. Stiu ca suna usor SF, dar pe aici se mai pot intampla din astea. Piece of cake! Apoi am zis totusi sa-l intreb pe T. daca e absolut sigur ca suntem la locul corect de intalnire. Mi-a raspuns afirmativ, de altfel isi si setase GPS-ul cu vreo 2 zile in urma. Si totusi…”Stai sa imi verific emailul! You know, just double checking!”, imi zice in timp ce ma indreptam dezamagita spre masina. Si-n timp ce deja incepusem sa-mi construiesc in mintea mea emailul dojenitor catre organizatori. Cand, deodata il aud zicandu-mi “Bebe, suntem in locul corect, dar workshopul e maine dimineata!”.

Acuma va las sa va imaginati singuri continuarea! Whaaaat???? In realitate nu am fost chiar atat de suparata (sau mi-a trecut repede, dupa ce mi-a promis un mic dejun copios si si-a dat silinta sa ma impace), mai ales ca ar fi trebuit sa citesc si eu confirmarea de inscriere. Dar m-am bazat pe T., care e foarte organizat (de regula) si care toata saptamana mi-a amintit de workshopul de vineri dimineata.

La 5 dimineata nu sunt prea multe de facut in Al Ain. Fiind zi de weekend mallurile deschid catre ora 10, deci nici macar o cafea nu intra in discutie prea devreme. Dar nici 2 ore de condus inapoi catre Abu Dhabi nu ma entuziasmau prea tare. Asa ca am decis sa urcam (cu masina, nu pe jos) pe Jebel Hafeet (1249m) si sa vedem rasaritul de sus.

Mai jos va las si cateva fotografii si judecati voi daca au meritat sau nu efortul.

Dimineata, Al Ain, UAE
Aia mica sunt eu! 😀
Dimineata, Al Ain, UAE
La rasarit!

Dimineata, Al Ain, UAE Dimineata, Al Ain, UAE

la ora la care multi altii nici nu concep sa se trezeasca intr-o zi de weekend, noi eram deja intorsi dintr-o calatorie de 4 ore. Somnorosi (mai ales eu), flamanzi (tot eu) si cumva amuzati (mai ales T).

Concluzie: Cine vrea sa se scoale de dimineata sa-si faca un pustiu de bine si sa-si verifice mailul inainte de a-si seta alarma. Asta ca sa nu ajunga departe degeaba, zic.

P.S. Va mai amintiti slapii pe care mi i-a pregatit T. intr-o punguta? I-am gasit pe scaun in living. Maybe that was a sign! 😛

Rsign

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.