Cipru, EUROPA

Cipru – prima oprire din ultima vacanta din an

Cipru – mult asteptata revedere, dupa mai bine de 2 ani!

Cred ca v-am mai spus ca ador sa calatoresc in a doua jumatate a lunii noiembrie sau/si in prima jumatate a lunii decembrie din varii motive. Nu doar tarifele mult mai mici pentru zboruri si pentru cazari ma motiveaza sa fac anual aceasta alegere, cat mai ales absenta puhoiului de turisti, care de regula bifeaza perioada sarbatorilor si, indeosebi, sfarsitul de an. Evident, conteaza foarte mult si unde alegi sa mergi, si mai cu seama, ce asteptari ai, intrucat n-ar fi tocmai o idee stralucita sa alegi o destinatie de plaja in plin sezon ploios.

Anul acesta m-am tot gandit si razgandit asupra destinatiei, iar in cele din urma am declarat castigatoare trei candidate: Cipru, Malta si Sicilia. Recunosc ca Cipru nu era initial in plan, dar cum zborurile spre Malta din EAU fac escala in Laranaca, m-am gandit ca e un prilej bun sa revedem Ciprul toamna si, mai ales, sa stam la taclale cu Marios, un vechi prieten, cu care nu vedem atat de des pe cat ne-am dori.

Asa ca vacanta care incheie 2016 va debuta in Cipru, unde planuim sa ramanem vreo 3 zile, mai exact de pe 25 si pana pe 28 noiembrie. Am mai fost in Cipru acum doi ani si cu toate ca luna iulie nu a fost cea mai inspirata alegere, am reusit sa vedem mare parte din insula si sa bifam cele mai importante obiective.

Cipru
Peninsula Ayia Napa
Cipru
Ayia Napa si albastrul turcoaz de la Capul Greco.

Anul acesta imi doresc sa ma intorc in Muntii Troodos, la Omodos, sa cutreier in voie stradutele, galeriile de arta si muzeele din Larnaca ( pentru care nu am avut suficient timp data trecuta), sa admir uriasa colonie de flamingo care-si petrece iarna pe salba de lacuri sarate de langa Larnaca (vara, acestea se evapora, lasand in urma o intindere dezolanta acoperita cu sare) si sa petrec o dupa amiaza in liniste la Capul Greco, in Peninsula Ayia Napa, acolo unde albastrul marii e greu de egalat in oricare alt punct al Mediteranei.

Cipru
Muntii Troodos.
Cipru
Omodos – unul dintre cele mai pitoresti satucuri ale Ciprului.
Cipru
In curand aici vom admira o superba colonie de pasari flamingo. 🙂

Si daca tot vorbesc de Cipru, nu pot sa imi ascund nerabdarea de a ma infrupta din bucataria cipriota. Gandul imi zboara deja la maslinele delicioase, la caracatita la gratar si la dulceata vinului de Commandaria.

Cipru
Deci … cu cine ma vad la masa in Cipru?

Cyprus, we are coming back!

(va urma 🙂 )

L'Atelier des Voyages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.