Emiratele Arabe Unite

Rasarit de iarna in Dubai

Iarna ne bucuram de Dubai!

Stiu, titlul va parea mai mult decat ciudat pentru unii, iar iarna in Dubai va suna mai degraba a oximoron. Cu toate astea, dupa luuungile luni de vara in care ne perpelim la 45-50 de grade, iar singura escapada de peste zi nu prea trece dincolo de ruta casa-birou-mall, iarna in Dubai e o binecuvantare.

Desi locuim la doar 120 de km distanta de marea metropola a desertului, trebuie sa recunosc ca ajungem rar in Dubai; de regula cand avem prieteni sau familia in vizita, cand gasim oferte de zbor mai convenabile decat din Abu Dhabi sau cand ne vine pofta de duca si nu prea avem unde. Weekendul trecut, insa, ne-am decis sa-i fim turisti pentru doua zile. Si chiar ne-a placut. 🙂

Desigur, ca noi, multi altii! Ca sa nu zic toti ceilalti. Ne-am intersectat cu o puzderie de turisti, de selfie stick-uri, de camere foto; aglomeratie in restauante, pe terase, in centrele comerciale si, mai ales, in punctele foarte turistice ale Dubaiului. Burj Khalifa, uriasul zgarie-nor al lumii, pare insa ca le-a dat intalnire tuturor turistilor din oras. O mare de oameni forfoteste imprejurul lui, incercand disperati sa inghesuie cei 828 de metri inaltime intr-o fotogafie memorabila. Cam greu ce-i drept, dar fiecare isi foloseste imaginatia in fel si chip.

Noi ne dam batuti pe moment. Tomas, insa, isi face curaj a doua zi, dis-de-dimineata. Mult prea de dimineata pentru mine. La 5 fara un sfert ii suna alarma si pleaca sa descopere Dubaiul care abia se trezeste la viata. La primele ore ale diminetii Dubaiul pare pustiu. Nici urma de turist. Doar langa Burj Khalifa sunt testate fantanile pentru dansurile de peste zi. Sunt aproape 15 grade Celsius, doar e iarna! Dar banuiesc ca asta le scapa multora dintre turisti. Tot asa cum mi-a scapat si mie rasaritul in culori de foc,  dintr-o dimineata de iarna in Dubai.

Dubai, UAE
Rasarit de iarna in inima Dubaiului

Rsign

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.