UNCATEGORIZED

Taieteii chinezesti – arta sau indemanare?

Am vazut zilele trecute un filmulet despre taieteii chinezesti, asa numitii “noodles”, si nu m-am putut abtine sa nu vi-l arat si voua. Recunosc ca pana sa vad acest video nu m-am intrebat niciodata cum s-or face acesti taietei, pe care i-am consumat in mai toate calatoriile mele prin Asia si care imi plac foarte mult. Bine, de fapt sunt convinsa ca nu totii taieteii chinezesti trec printr-un asa minunat proces de fabricare.

Traditia taieteilor in China dureaza inca din vremea Dinastiei Han (25-220), perioada in care au patruns puternic in bucataria chinezeasca. Mai tarziu, in timpul Dinastiei Sung (960 – 1279) au devenit atat de populari in orasele chinezesti, incat cantinele care serveau noodles ramaneau deschise toata noaptea.

Taieteii, acest aliment servit in unele tari asiatice incepand cu micul dejun si terminand cu cina, sunt de regula facuti din faina de grau, de orez sau din amidonul extras din fasolea Mung. Cei obtinuti din faina de grau sunt mai populari in China de Nord, in timp ce celelalte varietati sunt mai cu seama intalnite in China de Sud. Taieteii sunt gatiti si consumati in diverse forme: fierti, trasi la tigaie, crocanti, in supe, cu legume sau carne. Si sunt nemaipomenit de gustosi. Dar pana la gust, confectionarea acestora merita toata admiratia. O fi arta, o fi indemanare? Priviti si judecati singuri!

Los tallarines simbolizan longevidad en China.¿Quieres ver cómo se hacer los tallarines de la larga vida en la provincia de Zhejiang?Te encantará este video.(Tomado del canal de YouTube: KK Fung).

Posted by Siente China on Tuesday, 29 December 2015

Asa-i ca vi s-a cam facut pofta? Eu una ma opresc la cel mai apropiat restaurant chinezesc din Abu Dhabi, pentru o portie de taietei chinezesti. 🙂

Rsign

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.